Dave Weij fotografie (67 van 1970).jpg

YOGA STYLEN

Verschillende yoga stijlen met als gemene deler functionele yoga. Wat een houding voor jou doet en het doel er van is altijd belangrijker dan hoe hij er uit ziet. We passen de houding aan, aan jouw lijf. Daardoor kan iedereen zichzelf uitdagen, zonder over grenzen te gaan.

 

VINYASA  YOGA
(YANG)

Vinyasa yoga wordt ook wel Flow- of Power yoga genoemd en valt onder Yang yoga. Dit zijn dynamische lessen waarbij het eigen lichaam wordt gebruikt om kracht op te bouwen. Er is genoeg ruimte voor strekking van de spieren. Muziek speelt bijna altijd een rol in de Vinyasa lessen van Mariska. Dit zorgt er samen met de ademhaling voor dat je in een lekkere ‘’flow’’ raakt.

YIN YOGA

Yin is de tegenpool van Yang. Waar Yang yoga dynamisch en krachtig is, zijn we bij Yin yoga stil en meditatief. Deze vorm van yoga is gebaseerd op Chinese geneeswijzen. Yin Yoga werkt diep in op het fascia (bindweefsel) en helpt bij het opheffen van blokkades in meridianen zodat Chi (Prana) weer vrij kan stromen. Dit alles door de houdingen langer vast te houden dan bij andere yoga . Dit kan variëren tussen de 3 en 5 minuten.

YIN YANG YOGA

Dit is de signature les van Mariska. Het is een combinatie van Vinyasa en Yin yoga. Deze les wordt rustig opgebouwd naar een lekkere actieve piek waarin je adem en hartslag versnellen. Daarna gaat de les vrij abrupt over tot de stille meditatieve Yin Yoga houdingen. Door actief te starten kun je beter ontspannen en kom je makkelijker in meditatie.

YOGA VOOR ZWANGEREN

No-nonsence down to earth zwangerschaps yoga. Deze lessen helpen je voor te bereiden op de geboorte van je kindje en verlichten de ongemakken tijdens de zwangerschap. Soms zijn de lessen lekker actief om fit te blijven maar vaak ook heel rustgevend en ontspannend. Geen gepuf maar een rustige gecontroleerde ademhaling.

YOGA NIDRA

De meesta relaxte vorm van yoga ooit! Het wordt ook wel slaap yoga genoemd. Deze vorm van meditatie helpt je in een diepe ontspanning te komen en staat gelijk aan 4 uur slaap. Yoga Nidra werkt diep in op vast geroeste gewoontes en  kan deze positief beïnvloeden.

PRIVE LES

Bij deze les werken we altijd met een intake. Hierin bespreken we je wensen en doelen. Waardoor ik de prive les volledig hierop aan kan passen.