top of page
Dave Weij fotografie (67 van 1970).jpg

YOGA STYLEN

KIES WAT BIJ JE PAST

Ik bied verschillende stijlen yoga aan, waarin ik een balans heb gevonden tussen inspanning en ontspanning. Ik geef functionele yoga, dit betekent dat het niet uitmaakt hoe een houding eruitziet maar hoe het voelt in jouw lichaam. Functionele yoga zorgt er voor dat er geen perfecte yoga houding bestaat, omdat dit voor ieder lichaam anders is. We passen de houding aan, aan jouw lijf. Daardoor kan iedereen zichzelf uitdagen, zonder over grenzen te gaan.

YOGA STYLEN: Nieuws

YANG (VINYASA) YOGA

Yang yoga wordt ook wel Flow- of Power yoga genoemd en valt onder Vinyasa yoga. Dit zijn dynamische lessen waarbij je eigen lichaam wordt gebruikt om kracht op te bouwen. Naast krachtige houdingen is er ook voldoende ruimte voor strekking van je spieren. Ik zet bij de Yang lessen graag muziek in ter motivatie, muziek speelt dus een belangrijke rol in de Yang lessen. Dit zorgt er samen met je ademhaling voor dat je in een lekkere flow komt.

YIN YOGA

Yin is natuurlijk de tegenpool van Yang. Waar Yang yoga dynamisch en krachtig is, is Yin yoga stil en meditatief. Deze vorm van yoga is gebaseerd op Chinese geneeswijze, en kan dus een geneeskrachtige werking hebben voor je lijf. Yin Yoga werkt diep in op je bindweefsel en helpt bij het opheffen van blokkades in meridianen zodat de energie, (Chi genoemd in de Chinese geneeswijze) weer kan stromen.
Dit doen we door yoga houdingen langer vast te houden dan bij andere yoga vormen. Dit kan variëren tussen de 3 en 5 minuten.

YIN YANG YOGA

Dit is mijn favoriete les, dus die zal je vaak terug zien op het rooster. Het is de perfecte combinatie van in- en ontspanning. Een les voor je hoofd én je lijf. Zoals de naam al doet vermoeden is het is een combinatie van Yin en Yang yoga ;-). De les begint rustig en zal dan worden opgebouwd tot een actieve piek waarin je ademhaling en hartslag zullen versnellen. De ontspannende Yin yoga die daar op volgt zal je na deze inspanningen een nóg diepere en meditatieve ontspanning geven.

ZWANGERSCHAPSYOGA

No-nonsens Zwangerschapsyoga om zelfverzekerd, fit en vol vertrouwen de geboorte van je kindje tegemoet te gaan. Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Naast de zichtbare verandering, verandert er hormonaal ook veel van binnen. Je lichaam bereidt zich voor op het moederschap. Met deze cursus help ik je om fit te blijven en om te gaan met je veranderende lichaam

YOGA NIDRA

Oh Yes, één yoga Nidra les staat gelijk aan 4 uur slaap. Als jonge moeder kan je mij niet gelukkiger maken. Yoga Nidra is de meest relaxte vorm van yoga ooit! Met deze vorm van (yoga) meditatie kom je in een diepe ontspanning. Yoga Nidra klinkt bijna te mooi om waar te zijn, want door je te ontspannen stel je je lichaam instaat om stress te verlagen en oude, vast geroeste gewoontes positief te beïnvloeden.

PRIVÉLES

Wil je werken aan persoonlijke doelen? Dan kunnen we hier samen naar kijken en een plan maken. Samen maken we een planning van jouw privéles(sen). Eenmalig een diep, geleide yoga Nidra sessie is ook een mogelijkheid.

bottom of page