top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMariska de Blieck

Je zal het maar hebben...

Mariska versus het syndroom van Susac? Su wie? Ja je leest het goed het syndroom van Susac, in het kort gezegd; een zeer zeldzame aandoening aan het auto-immuun systeem waarbij de kleine haarvaten van de hersen, oren en ogen worden aangetast.


Auto-immuun, zeldzaam, hersenen allemaal woordgrepen waar je eigenlijk geen ellende mee wilt hebben, helaas overkomt het je en helaas is de aandoening dusdanig zeldzaam dat er eigenlijk geen eenduidige behandeling is, Ik heb nu een hele serie behandelingen achter de rug, variërend van Chemo in combinatie met Prednison en nadat we er achter kwamen dat de ontstekingen nog te actief bleven heb ik ook nog een booster genaamd Rituximab gehad. op het moment het schrijven ben ik 3 weken zonder chemo, is er een MRI gemaakt van mijn hersenen en mag ik volgende week voor wat oog testen, al deze informatie samen brengt mij eind januari naar de neuroloog in het Erasmus MC om te horen hoe ik ervoor sta, knap ik op, heb ik nog iets aanvullends nodig? Het is afwachten, de gehele ziekte kan een lang verloop hebben.


Op dit moment voel ik me beduidend beter dan 7 maanden geleden maar ik ben nog lang niet de oude, echter blijven we positief in Huize Hoes en hoop ik snel weer online lessen te kunnen geven.Zoals je zult begrijpen zijn online-live lessen geven, het geven van freelance, park of zwangerschap yoga voor mij niet mogelijk, ik heb er de focus helaas niet voor!


Je mist me!

De afgelopen jaren heb ik een mooie collectie video's gemaakt de 10 en 20 minuten routines en zijn er ook de nodige lessen opgenomen, je kunt dus zeker aan jezelf blijven werken, dat doe ik ook! In mijn bibliotheek vind je alles terug. Check hier gelijk de video's


Ondertussen blijf ik knokken om snel weer de oude te worden en hoop ik jullie weer snel les te kunnen geven, I'll be back!


Liefs,

Mariska


255 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Overgang

Zelfliefde

留言


Post: Blog2 Post
bottom of page